maandag 26 april 2010

Ziggo en UPC voegen hd-zenders aan betaalde pakketten toe

Ziggo en UPC voegen hd-zenders aan betaalde pakketten toe.

UPC heeft aangekondigd dat het vanaf 3 mei MTVN HD en de Belgische zender Eén HD aan zijn hd-pakket toevoegt. Ziggo geeft vanaf 1 juni drie hd-zenders van SBS Broadcasting door, maar het hd-pakket wordt wel 2 euro duurder.




UPC maakte dinsdag bekend dat het niet alleen MTVN HD aan zijn hd-pakket zal toegevoegen, maar dat ook de VRT-zender Eén HD vanaf 3 mei te zien zal zijn. Opmerkelijk genoeg is de tweede Belgische publieke zender Ketnet/Canvas HD nog niet beschikbaar. Om de hd-zenders te kunnen bekijken, is een aanvullend abonnement nodig op het hd-pakket. Dit pakket kost 9 euro per maand en telt met de uitbreiding van de twee hd-zenders in mei in totaal zestien kanalen. UPC spreekt de verwachting uit dat het de aankomende maanden zijn hd-aanbod verder denkt te vergroten, terwijl TotaalTV weet te melden dat de kabelaar met de BBC zou onderhandelen voor de doorgifte van BBC HD.



Kabelaar Ziggo heeft aangekondigd dat SBS 6 HD, NET 5 HD en Veronica HD vanaf 1 juni in het hd-pakket zijn opgenomen. De prijs van het pakket, waarin ook Discovery HD, History HD en National Geographic Channel HD zijn opgenomen, gaat echter van 3,95 euro per maand naar 5,95 euro per maand. Nederland 1, 2 en 3 HD en Eurosport blijven in het gratis basispakket beschikbaar. Ziggo-woordvoerder Gradus Vos laat aan Tweakers.net weten dat de kabelaar nog steeds in onderhandeling is met RTL Nederland voor de doorgifte van de vier RTL HD-zenders, maar dat hij verwacht dat de partijen er nog voor de zomer uit zullen komen.



Hoewel Ziggo de onderhandelingen met de commerciële zenders inging met het uitgangspunt dat het niet structureel vergoedingen voor hd-doorgifte wilde betalen, moest de kabelaar uiteindelijk toch door de knieën. Vos stelt echter dat Ziggo de prijs van het basispakket niet wil verhogen en dat het daarom is genoodzaakt om het hd-pakket 2 euro duurder te maken. Hij verwacht echter niet dat de prijs van het hd-pakket verder zal stijgen als RTL4 HD, RTL5 HD, RTL7 HD en RTL8 HD aan het pakket worden toegevoegd.





1 opmerking:

  1. Mediabox met wifi is echt geweldig of dat is wat ik in ieder geval heb gehoord van mijn buurman en ook van mijn vrienden. Daarom probeer ik dat graag uit te proberen en ik heb dat niet eerder gebruikt. Zo verward van waar het te kopen.

    BeantwoordenVerwijderen