woensdag 28 april 2010

Samsung begint met serieproductie 3d tv voor LED en LCD.

Samsung begint met serieproductie 3d tv voor LED en LCD.

Samsung is begonnen met de massaproductie van 3d-tv-panelen. De 3d-panelen, met de beeldformaten 40", 46" en 55", zullen gebruikt worden in de 3d-tv's met led- en ccfl-verlichting die begin januari op de CES-beurs zijn aangekondigd.




Samsung is naar eigen zeggen de eerste fabrikant die 3d-lcd-panelen voor hdtv's in massaproductie neemt. Het bedrijf wil als eerste uit de startblokken zijn met 3dtv en eind maart moeten de eerste 3d-tv's al in de winkel liggen. Samsungs 3d-lcd-panelen werken met actieve shutter-brillen en maken gebruik van 240Hz-technologie.



Ten opzichte van de lcd-modellen van 2009 heeft Samsung de responstijd van de nieuwe tv's van vijf naar vier miliseconden weten te verlagen, om zo mogelijke interferentie tussen de beelden voor het linker- en het rechteroog tegen te gaan.



Volgens een recent rapport van onderzoeksbureau DisplaySearch zal de markt voor 3d-tv's groeien van 1,2 miljoen stuks dit jaar naar 64 miljoen stuks in 2018. Al in 2013 zouden er 15,6 miljoen 3d-toestellen moeten worden verkocht. In de 3d-tv-markt zal volgens DisplaySearch op termijn jaarlijks 17 miljard dollar worden omgezet.

1 opmerking:


  1. Mijn broer is een sportfanaat en hij neemt ook graag foto's. Dus ik denk dat het beter is als ik hem dit cadeau geef waterbestendig sport hd 1080p actiecamera review en het budget is ook laag.

    BeantwoordenVerwijderen