woensdag 28 april 2010

Samsung rust LED 7000- en 8000-tv's uit met Skype.

Samsung rust LED 7000- en 8000-tv's uit met Skype.

De nieuwe C7000- en C8000-led-televisies van Samsung krijgen ondersteuning voor Skype. Om de videotelefoniesoftware te gebruiken is een speciale webcam nodig, die apart via de Skype Store verkocht zal worden.




Samsung volgt met zijn Skype-ondersteuning Panasonic en LG, die al op de CES Skype-ondersteuning voor hun nieuwe hdtv's aankondigden. De Skype-software zal in eerste instantie alleen op de C7000- en C8000-LED TV-serie verschijnen. De nieuwe C6000-serie kan met behulp van een wifi-dongle ook het internet op, maar krijgt geen Skype-functionaliteit. Frappant is dat ook het topmodel, de platte C9000 met aluminium behuizing, niet van Skype wordt voorzien.



Met de software wordt het mogelijk om met de afstandsbediening van de tv onder meer een Skype-account aan te maken, met een bestaand account in te loggen, en in de Skype-interface te navigeren. Spraak- en beeldtelefonie tussen Skype-gebruikers is als altijd gratis; voor bellen naar vaste en mobiele nummers moet per minuut betaald worden. Het is niet duidelijk welke videocodec gebruikt wordt en wat de bitrate zal zijn, maar waarschijnlijk bedraagt de resolutie 720p, net als bij de nieuwe Panasonic Viera-tv's. Als audiocodec wordt Skypes Silk gebruikt.



Het is niet mogelijk om zelf een webcam op toestellen uit de twee nieuwe Samsung-series aan te sluiten. "Er is een aangepaste webcam nodig, onder meer omdat de kijkafstand bij tv's groter is dan bij een gewone pc-monitor", zegt Maurice Ouderland van Samsung Benelux daarover. De bewuste FreeTalk TV Camera wordt verkocht via de Skype Store. De 'low-profile' Skype-webcam voor Samsung-televisies wordt geleverd door het bedrijf In Store Solutions.

1 opmerking: