woensdag 28 april 2010

Sharp ontwikkelt 3d-lcd-tv met quad-pixel-technologie.

Sharp ontwikkelt 3d-lcd-tv met quad-pixel-technologie.

Sharp heeft bekendgemaakt dat het een 3d-tv op basis van zijn Quattron-lcd-technologie heeft ontwikkeld. Volgens het Japanse elektronicaconcern heeft de nog naamloze 3d-tv een zeer hoge helderheid en zeer weinig crosstalk.




Voor 3d-tv's is een aantal eigenschappen essentieel. Zo moet een 3d-tv beelden met een hogere dan normale helderheid kunnen weergeven. Dit is om het lichtverlies door het gebruik van een active shutter-bril te compenseren, vooral belangrijk bij veel omgevingslicht. Tevens moet de zogeheten crosstalk, waarbij het beeld dat voor het ene oog is bedoeld ook kort voor het andere oog is te zien, tot een minimum worden beperkt.



Sharp heeft hiervoor zijn 3d-tv onder meer voorzien van Quattron-lcd-technologie. Hierbij is een vierde, gele subpixel toegevoegd aan de bestaande rode, groene en blauwe subpixels. Sharp gebruikt deze technologie onder meer in zijn nieuwe Aquos LE820E-model. Daarnaast maakt Sharp gebruik van het UV2A-procedé voor de vervaardiging van de lcd-panelen en wordt voor het verminderen van de crosstalk gebruikgemaakt van een scanning led-backlight aan de randen van het lcd-paneel.



Het is nog niet bekend wanneer Sharp zijn 3d-tv ook echt introduceert, maar de verwachting is dat dit op de IFA 2010 in Berlijn gebeurt. Ook het uiteindelijke typenummer is nog onbekend, hoewel we hebben vernomen dat het eigenlijk de LE900-serie betreft, die op de CES begin dit jaar werd aangekondigd. Naar verluidt vond Sharp deze serie niet concurrerend genoeg, onder meer vanwege het ontbreken van 3d-functionaliteit. Sharp heeft deze reden voor het uitstel van de LE900-serie overigens niet officieel bevestigd.


1 opmerking:

  1. Wat echt onderscheidt van 4k actiecamera wifi is voor die ultra HD-opname is geen voedingscomputer en bewerkingssoftware nodig om de beste video op de camera te krijgen.

    BeantwoordenVerwijderen