woensdag 28 april 2010

Nederlandse apps voor vernieuwde Samsung Internet@TV bekend.

Nederlandse apps voor vernieuwde Samsung Internet@TV bekend.
Samsung heeft bekendgemaakt met welke Nederlandse applicaties de vernieuwde Internet@TV-omgeving gevuld gaat worden. In totaal bestaat de lijst uit veertien Nederlandstalige Samsung Apps waaronder Nu.nl, 9292, Hyves en een vod-dienst.




Samsung heeft voor zijn nieuwe tv-lijn voor 2010 de Yahoo-widget-interface vervangen door een zelf ontwikkelde omgeving voor internetdiensten. Het uiterlijk van de vernieuwde Internet@TV-omgeving was al bekend, maar nog onduidelijk was met welke Nederlandse contentpartners Samsung zou samenwerken. Samsung heeft deze nu bekendgemaakt.



Wat betreft nieuwsvoorziening kunnen gebruikers straks kiezen voor het online bekijken van het NOS Journaal of Nu.nl, terwijl er voor het weersbericht en filemeldingen apps zijn van Buienradar, 9292 en Fileindex. Voor het zakelijke nieuws kunnen Internet@TV-gebruikes straks terecht bij de ABN Amro- en Quoteweb-app, terwijl voor informatie over tv-programmering en films de apps van respectievelijk TV Gids en Cinenews.nl geraadpleegd kunnen worden. Verder bestaat de lijst van Nederlandstalige Samsung Apps uit Hyves, Funda, de voedselbezorgservice Just Eat, foto's en video's van Panaroma, en de on-demand videodienst van MovieMax. Het is nog onbekend wat de prijzen van de huurfilms van deze laatste zullen zijn. Naast de Nederlandse apps zal de internetdienst van Samsung ook applicaties voor YouTube, Picasa, Skype en een assortiment games bevatten.



De vernieuwde Internet@TV-dienst zal op de nieuwe tv-series, vanaf de C6700-tv's met led-backlight, de C650-serie met ccfl-backlight en 6500-plasma-tv's, aanwezig zijn. Deze hdtv's zijn vanaf april leverbaar. De nieuwe Internet@TV is ook beschikbaar op de nieuwe blu-ray-spelers van het bedrijf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten