woensdag 28 april 2010

Samsung brengt in mei witte variant NX10-camera in Nederland uit.

Samsung brengt in mei witte variant NX10-camera in Nederland uit.

Samsung heeft in Zuid-Korea een witte variant van zijn NX10-camera uitgebracht. De camera wordt geleverd in drie bundels met verschillende lenzen. In de komende maand komt de witte NX10 waarschijnlijk uit in Nederland.




Officieel heet het dat de witte NX10 wordt gelanceerd, omdat er van de huidige, zwarte versie binnen drie maanden na de lancering 20.000 exemplaren zijn verkocht. Samsung had de witte versie echter al langer in de planning. Niet alles is wit aan de blanke NX10. Zo is de rubberachtige grip aan de rechterkant zwart gebleven, evenals de hotshoe voor de externe flitser, het oogrubber van de elektronische zoeker en de knoppen. Ook de lenzen zijn niet aan de nieuwe kleur aangepast.



De witte NX10 wordt in Korea in drie verschillende bundels geleverd. Een met de dunne 30mm-pancake-lens, een bundel met zowel de 30mm-lens als de 18-55mm-kitlens en een derde met naast de twee eerder genoemde lenzen ook de 50-200mm-telezoomlens. Deze kosten omgerekend respectievelijk 740 euro, 880 euro voor de bundel met twee lenzen en 1211 euro voor de zogeheten VIP-bundel. Vreemd genoeg is er geen bundel met alleen de 18-55mm-lens. De Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, maar de witte NX10, een hybride camera met aps-c-beeldsensor, maar zonder spiegelconstructie, wordt waarschijnlijk in mei in Nederland uitgebracht, aldus Maurice Ouderland van Samsung Benelux.





Samsung is niet de enige camerafabrikant die zijn camera's in verschillende kleuren uitbrengt. Zo is de K-x van Pentax in Japan, behalve in de wit/zwarte 'Imperial Trooper'-look, in een veelvoud van kleuren leverbaar. Ook Panasonic en Leica hebben er een handje van om hun high-end producten in verschillende kleuren uit te brengen.

1 opmerking:

  1. Een geweldig nieuws voor diegenen die dol zijn op het verzamelen van sportcam, want er is een nieuwe sportscam full hd 1080p handleiding en het is een verbluffende camera.

    BeantwoordenVerwijderen