woensdag 28 april 2010

TomTom mikt met Go Live 1000 op connectiviteit.

TomTom mikt met Go Live 1000 op connectiviteit.
TomTom heeft een nieuw navigatieapparaat onthuld met de naam Go Live 1000. De Go Live krijgt een nieuwe interface, draaiend op Webkit. Het apparaat, aangedreven door een 500MHz-arm-processor, heeft een capacitief touchscreen.




TomTom wil zich met de Go Live meer op connectiviteit gaan richten en gaat in samenwerking met Vodafone in drieëndertig landen in Europa real-time-diensten aanbieden. Samen met de nieuwe interface, die is gebaseerd op de Webkit-browserengine, heeft TomTom ook een nieuw route-algoritme ontwikkeld, dat volgens de fabrikant sneller en nauwkeuriger is dan de oude methode.



De software blijft tijdens het rijden constant zoeken naar betere routes en gebruikers krijgen automatisch een melding als er een nieuwe, snellere route voorhanden is. De kaarten zijn ook uitgebreid; in totaal is er twee miljoen kilometer aan weginformatie uit vijfenveertig Europese landen toegevoegd. Ook heeft TomTom aan het softwareplatform gesleuteld, zodat applicaties van derden gemakkelijker zijn toe te voegen en locatiebepaling beter werkt.



De Go Live 1000 draait op een arm11-processor met een kloksnelheid van 500MHz. Het scherm heeft een hogere resolutie dan de voorgaande modellen, al is het precieze aantal pixels niet bekend. In tegenstelling tot eerdere modellen van het bedrijf, beschikt de Go Live 1000 over een capacitief scherm met ondersteuning voor multitouch-gestures. Het apparaat wordt magnetisch aan de houder bevestigd.



Bij aanschaf van het apparaat krijgen klanten een jaar lang gratis HD Traffic, flitslocatieservice en lokale zoekfunctionaliteit. Daarna kan het abonnement voor vijftig euro per jaar worden verlengd. Dat is flink minder dan het maandbedrag van 9,95 euro dat TomTom momenteel voor deze diensten vraagt. De Go Live 1000 komt deze zomer voor een nog onbekende prijs op de markt.

1 opmerking:

  1. Ik heb nogal wat geroezemoes gehoord over deze 4k action camera wifi. Hoewel ik het niet ja heb gekocht, ben ik van plan. Ik wil het kopen van een betrouwbare online webpagina waar het in een redelijke prijs van goede kwaliteit zal zijn.

    BeantwoordenVerwijderen