donderdag 13 mei 2010

RTL Gemist verschijnt als widget op Samsung-tv's

RTL Gemist verschijnt als widget op Samsung-tv's.

De on-demand videodienst RTL Gemist zal als widget verschijnen voor Samsung-tv's die toegang hebben tot internet. Ook is Samsung van plan om de functionaliteit toe te voegen aan zijn lijn van blu-ray-spelers.





Samsung toonde de RTL Gemist-widget kort bij een presentatie eind vorige week in Loosdrecht. Net als bij Rtlgemist.nl kunnen via de RTL Gemist-widget programma's van RTL4, RTL5, RTL7 en RTL8 bekeken worden op een door de kijker zelf bepaald tijdstip.



De video's zullen in eerste instantie alleen in sd-kwaliteit via Samsungs widget-interface worden gestreamd. Mogelijk zullen op een later tijdstip ook streams in hogere kwaliteit beschikbaar komen. "In een testomgeving zijn de hd-videostreams al met succes getoond", aldus Hans de Jong, productmanager voor tv's bij Samsung, tegenover Tweakers.net.



Samsung is ook van plan om RTL Gemist beschikbaar te maken via zijn blu-ray-spelers, maar het is niet bekend of dit bij huidige blu-ray-spelers via een firmwareupdate gerealiseerd gaat worden, of dat Samsung deze functionaliteit exclusief in toekomstige spelers gaat introduceren. Met de meeste huidige blu-ray-spelers met een ethernet-aansluiting van Samsung is het al mogelijk om YouTube-filmpjes af te spelen.



Ook Philips is hard bezig met het integreren van on-demand videodiensten in zijn Net TV-infrastructuur.

1 opmerking:

  1. Grote Soms zie ik heel mooi en makkelijk gemaakt blogs, maar in de meeste opzichten zijn ze zeer nuttig zijn als uw blog.
    http://www.uitzending-gemist.com/uitzending-gemist-rtl-4

    BeantwoordenVerwijderen