dinsdag 4 mei 2010

LG introduceert eind mei twee 3d hd tv's

LG introduceert eind mei twee 3d hd tv's.

LG lanceert eind deze maand twee 3d-hdtv's in Nederland. Naast het al eerder aangekondigde topmodel LX9500, brengt LG ook een goedkoper model met edge-lit led-backlight uit: de LX6500, die vorige week donderdag is aangekondigd.




Het grootste verschil tussen de LX9500 en de LX6500 zit hem in de gebruikte backlight-technologie. Bij de LX9500 is een groot aantal led's achter het lcd-paneel geplaatst, waardoor het mogelijk is om het beeld in 240 zones te dimmen. Ondanks de led's achter het paneel heeft LG de dikte op 22,3mm gehouden, dankzij de Full LED Slim-technologie die het bedrijf heeft ontwikkeld. Local dimming is ook mogelijk bij de LX6500, maar omdat de led's bij die 3d-tv aan de randen van de lcd zijn geplaatst, is de dim-functie slechts in twaalf zones mogelijk. Eind mei worden de twee 3d-tv's in Nederland officieel geïntroduceerd, zo bevestigt Rudirick de Jong van LG tegenover Tweakers.net.



De LX6500 was donderdag officieel aangekondigd. Het goedkopere 3d-alternatief maakt gebruik van 200Hz-technologie, terwijl bij de LX9500 melding wordt gemaakt van 400Hz-technologie. Waarschijnlijk is het paneel hetzelfde, maar wordt een zogeheten scanning backlight toegepast voor een hogere bewegingsresolutie. De 3d-tv ondersteunt dlna en divx, terwijl ook onder meer YouTube en Picasa via de iptv-dienst Netcast te benaderen zijn. De LX6500 maakte net als zijn grotere broer gebruik van actieve 3d-brillen en de verwachting is dat in ieder geval een setje wordt meegeleverd. Het 42"-model van de LX6500 krijgt een adviesprijs van ongeveer 1850 euro, terwijl de prijs van de 47"-variant gesteld is op 2250 euro.



LG gaat ook 3d-tv's met passieve 3d-brillen op de markt brengen. Waarschijnlijk zal dit in maart 2011 gebeuren, zo wist De Jong aan Tweakers.net te melden. Door de hoge kosten van het ontwikkelen van een 3d-lcd met de speciale polarisatiefilmlaag, is dat dit jaar nog niet mogelijk. Het voordeel van een 3d-lcd-tv op basis van passieve 3d-brillen, is volgens De Jong dat er geen zogeheten crosstalk van de 3d-beelden optreedt, dat er geen dure actieve 3d-brillen nodig zijn voor het systeem en dat het mogelijk is om een 100Hz-paneel te gebruiken. De huidige 3d-lcd-tv's zijn voorzien van een 200Hz-paneel. Het nadeel is dat de ogen de 1080-beeldlijnen geïnterlaced krijgen voorgeschoteld. LG levert al 3d-sets met passieve brillen aan zakelijke klanten.

2 opmerkingen:

  1. Omdat actiecamera's ook foto's maken, moet u controleren hoeveel megapixels de actiecamera heeft. De gemiddelde smartphone heeft ongeveer 8 megapixels fi die helpt. U kunt het uwe claimen via redelijk geprijsde hd actie cam kruidvat .

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik gebruik fijn lichtgewicht hd actie cam kruidvat .Ik ben dol op foto's maken.Het is echt goed en gebruiksvriendelijk.Makkelijk te gebruiken en binnen budget ook!

    BeantwoordenVerwijderen