dinsdag 4 mei 2010

TomTom gaat app store bouwen op basis van Webkit

TomTom gaat app store bouwen op basis van Webkit.

Tomtom wil voor zijn navigatie-apparaten een applicatiewinkel bouwen die gebaseerd is op het Webkit-platform. Voor het einde van het jaar moeten Tomtom-eigenaren apps kunnen downloaden en installeren voor hun navigatie-apparaat.




Door de applicatiewinkel te baseren op Webkit kunnen software-ontwikkelaars gemakkelijk hun applicaties overzetten naar de navigatietoestellen van Tomtom, zo zei directeur Harold Goddijn in een interview met Pocket Lint. Normaal gesproken wordt de Webkit-software gebruikt als engine voor webbrowsers: onder andere Apples Safari-browser en de standaard Android-browser maken gebruik van Webkit. Eerder baseerde Tomtom de interface van het Go Live 1000-model al op de Webkit-engine.



Volgens Tomtom zouden applicaties zoals Wikipedia en toeristen-applicaties mensen kunnen helpen bij het reizen naar hun bestemming. Daarnaast zouden ontwikkelaars ook augmented reality-applicaties kunnen ontwikkelen voor de navigatiesystemen. Ook is het mogelijk om navigatietoestellen ota-updates te geven. Hiervoor wordt waarschijnlijk 3g-ondersteuning ingebouwd.



Autofabrikanten zouden met het nieuwe ontwikkelplatform de interface van de navigatie-apparaten aan mogen passen. Daarnaast heeft Tomtom contentdeals gesloten met automakers, waarmee het bedrijf onder andere live verkeersinformatie en locaties van flitspalen aan wil bieden. Het Webkit-ontwikkelplatform zou tevens gebruikt kunnen worden om het navigatiesysteem te laten communiceren met andere systemen in de auto, zoals de verwarming en de airconditioning.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten