zaterdag 1 mei 2010

Caiway gaat ook SBS 6 en Veronica standaard in hd uitzenden

Caiway gaat ook SBS 6 en Veronica standaard in hd uitzenden.

Caiway heeft het hd-zenderaanbod in zijn basispakket verder uitgebreid. De kabelaar geeft sinds deze week ook SBS 6 en Veronica in hd door aan zijn klanten. Sommige sd-signalen hebben daarnaast een bandbreedteverhoging gekregen.




Caiway heeft het high definition-aanbod in zijn standaardpakket de afgelopen maanden flink uitgebreid. Nadat de kabelaar eind vorig jaar als eerste aanbieder het hd-signaal van RTL 4 en RTL 5 doorgaf en ook de andere RTL-zenders als hd-signaal ging doorgeven, is het nu de beurt aan SBS 6 en Veronica. De kabelaar biedt nu de eerste tien televisiezenders van zijn standaardpakket in hd-kwaliteit aan.



Overigens zullen inwoners van Hilvarenbeek, Loenen en Gouda het zonder de hd-signalen van SBS 6 en Veronica moeten stellen. De netwerken in die gemeenten zouden momenteel onvoldoende capaciteit hebben, terwijl die extra bandbreedte nodig is om het hd-signaal door te kunnen geven.



Caiway stuurt een hd-simulcast descriptor met zijn zendersignalen mee. Als een hd-ontvanger deze metadata herkent, zal hij in plaats van de sd-variant van een televisiezender automatisch de hd-versie tonen als deze beschikbaar is. Klanten die niet over een hd-decoder beschikken, kunnen logischerwijs ook geen hd-zenders ontvangen. De beeldkwaliteit van SBS, Veronica en Net 5 zal voor deze groep overigens wel zichtbaar in kwaliteit toenemen, stelt Caiway. Dit omdat de kabelaar nu de SBS-kanalen in hoge bandbreedte doorgeeft.



De nieuwe hd-zenders zijn volgens Caiway mogelijk door het vrijkomen van bandbreedte na het schrappen van een aantal analoge kanalen. De kabelaanbieder wil op 10 oktober 2010 definitief stoppen met de doorgifte van analoge tv-signalen. Vanaf dan is er volgens Caiway ook in Gouda meer ruimte in het netwerk. Of dit ook voor Hilvarenbeek en Loenen geldt, is niet bekend.

1 opmerking:

  1. Nadat ik van de ene stad naar de andere was verhuisd, was ik echt boos op mijn tv-box. Omdat mijn zoon de mijne heeft gebroken. Ik zocht online en kreeg fijn Beste Android-tv-box , ik ben echt dol op deze. Echt goed binnen mijn budget. Zelfs ik kocht in de uitverkoop! Groot schat voor geweldig product.

    BeantwoordenVerwijderen