dinsdag 1 juni 2010

Samsung toont transparante lcd van 46 inch


Samsung toont transparante lcd van 46 inch.
Samsung heeft op de SID 2010-beurs in Seattle een transparante lcd met een schermdiagonaal van 49 inch getoond. Ook demonstreerde de fabrikant een doorzichtig amoled-scherm met een diagonaal van 19 inch.



Samsung en concurrent LG toonden de afgelopen jaren al verschillende keren doorzichtige amoled-schermen. Doorzichtige lcd's zijn echter een stuk lastiger te produceren, vanwege de aanwezigheid van de backlight. Toch is het Samsung gelukt een doorzichtig paneel op basis van va-technologie met een diagonaal van 46 inch te produceren, zo liet de fabrikant op de SID 2010-beurs in Seattle zien. Tech On claimt dat er een backlight aan de bovenkant van de achterzijde van het paneel te zien was, maar Samsung zelf weigerde meer details te geven.

 

Daarnaast toonde Samsung een amoled-scherm met een diagonaal van 19 inch en een doorzichtigheid van 30 procent. De fabrikant zou transparante schermen willen inzetten voor notebooks, autoruiten en winkelruiten, schrijft Oled-display. Tijdens de CES 2010 in Las Vegas toonde Samsung al een laptop met een doorzichtig amoled-scherm met een diagonaal van 14 inch en een doorzichtigheid van 40 procent

Geen opmerkingen:

Een reactie posten