donderdag 13 mei 2010

RTL Gemist verschijnt als widget op Samsung-tv's

RTL Gemist verschijnt als widget op Samsung-tv's.

De on-demand videodienst RTL Gemist zal als widget verschijnen voor Samsung-tv's die toegang hebben tot internet. Ook is Samsung van plan om de functionaliteit toe te voegen aan zijn lijn van blu-ray-spelers.





Samsung toonde de RTL Gemist-widget kort bij een presentatie eind vorige week in Loosdrecht. Net als bij Rtlgemist.nl kunnen via de RTL Gemist-widget programma's van RTL4, RTL5, RTL7 en RTL8 bekeken worden op een door de kijker zelf bepaald tijdstip.



De video's zullen in eerste instantie alleen in sd-kwaliteit via Samsungs widget-interface worden gestreamd. Mogelijk zullen op een later tijdstip ook streams in hogere kwaliteit beschikbaar komen. "In een testomgeving zijn de hd-videostreams al met succes getoond", aldus Hans de Jong, productmanager voor tv's bij Samsung, tegenover Tweakers.net.



Samsung is ook van plan om RTL Gemist beschikbaar te maken via zijn blu-ray-spelers, maar het is niet bekend of dit bij huidige blu-ray-spelers via een firmwareupdate gerealiseerd gaat worden, of dat Samsung deze functionaliteit exclusief in toekomstige spelers gaat introduceren. Met de meeste huidige blu-ray-spelers met een ethernet-aansluiting van Samsung is het al mogelijk om YouTube-filmpjes af te spelen.



Ook Philips is hard bezig met het integreren van on-demand videodiensten in zijn Net TV-infrastructuur.

Sharp maakt compacte 720p-3d-cameramodule voor mobiele apparaten


Sharp maakt compacte 720p-3d-cameramodule voor mobiele apparaten.

Een door Sharp ontwikkelde cameramodule kan volgens de fabrikant 720p-video in 3d opnemen. Het bedrijft claimt de eerste te zijn met een 3d-videocamera voor mobiele apparaten die in hd opneemt. De massaproductie moet dit jaar beginnen.




De module kan worden gebruikt in draagbare apparatuur, zoals digitale camera's of mobiele telefoons. Het bestaat uit twee uit elkaar geplaatste camera's en elektronica die de gemaakte beelden verwerkt. Deze elektronica laat onder andere de twee lichtsensors synchroon met elkaar werken, zodat de frames op hetzelfde moment worden opgenomen. Bovendien wordt er kleurcorrectie toegepast, waardoor er geen kleurverschil tussen het linker en het rechter beeld optreedt. Ook wordt gebruikgemaakt van optical axis control, dat de stand van de opgenomen beelden corrigeert.



Om 720p-opname mogelijk te maken, moeten de camerasignalen snel worden uitgelezen en verwerkt. Het maximale aantal frames per seconde is niet bekendgemaakt. Sharp heeft met zijn ervaring met het bouwen van cameramodules getracht de module zo klein mogelijk te maken.


dinsdag 11 mei 2010

Samsung E65 e-reader krijgt goedkeuring van Wi-Fi Alliance

Samsung E65 e-reader krijgt goedkeuring van Wi-Fi Alliance.

De Wi-Fi Alliance heeft de Samsung E65 e-reader goedgekeurd. De e-reader gaat vermoedelijk Samsungs E6 opvolgen en is voorzien van een volledig qwerty-toetsenbord. Ook kan het scherm met een stylus worden bediend.

De E65 beschikt over een e-ink-display van 6" en een toetsenbord. Het beeldscherm kan bovendien worden bediend met een emr-stylus. Uit de goedkeuring van de Wi-Fi Alliance kan worden geconcludeerd dat de e-reader draadloos verbindingen kan maken, zo schrijft Samsung Hub.


Samsungs nieuwe e-reader beschikt verder over bluetooth 2.0 en zou net als de E6 beschikken over een text-to-speech-functie. Daarnaast kan de E65 mp3's afspelen. Het is nog onduidelijk hoeveel de e-reader gaat kosten. Ook is nog onbekend of Samsung de E65 in Europa op de markt zal zetten.

TomTom introduceert opvolger XL IQ Routes

TomTom introduceert opvolger XL IQ Routes.

TomTom heeft een nieuwe versie uitgebracht van zijn XL IQ Routes-navigatiesysteem. Nieuw bij de XL² IQ Routes zijn een vereenvoudigd menu en de mogelijkheid om de straatnamen te laten voorlezen.

Net als bij de vorige TomTom XL IQ Routes is de nieuwe versie van een 4,3"-touchscreen voorzien, assisteert de TomTom XL² IQ Routes bij de tijdige keuze voor de juiste rijstrook, kunnen gebruikers gewijzigde verkeerssituaties via Map Share delen en is informatie over nuttige plaatsen als benzinestations en slaapgelegenheden als iconen op het scherm zichtbaar te maken.


Nieuw bij de nieuwe variant van TomTom XL² IQ Routes is de mogelijkheid van gesproken straatnamen, zodat de bestuurder zich op de weg kan concentreren. Het onlangs geïntroduceerde instapmodel TomTom Start2 was ook al van gesproken straatnamen voorzien. TomTom heeft het startmenu vereenvoudigd; gebruikers worden in eerste instantie alleen met het plannen van een route en het weergeven van de kaart geconfronteerd.

Het TomTom XL² IQ Routes-navigatiesysteem is per direct leverbaar voor een adviesprijs van 179,95 euro. De nieuwe versie is echter nog niet op de site van TomTom verkrijgbaar.

dinsdag 4 mei 2010

Geniet van mooie zomeravonden in uw tuin met de buitenverlichtingscollectie van Philips

Geniet van mooie zomeravonden in uw tuin met de buitenverlichtingscollectie van Philips.

Eindhoven, Nederland – De lente is begonnen en dit luidt, hopelijk, ook het begin in van zonnige dagen en een lange, lome zomer. Typisch de periode waarin we de huiskamer verlaten en tuin, terras en balkon weer kunnen gaan rekenen op onze onverdeelde aandacht. Om nog langer van de zachte avonden in de tuin te kunnen genieten, heeft Philips aantrekkelijke en energiebesparende verlichtingsoplossingen voor buiten ontwikkeld.



Philips’ nieuwe buitenlichtcollectie, die zowel functioneel als sfeervol is, verfraait uw tuin, terras of balkon op een duurzame manier. Wilt u ’s avonds rustig een boekje lezen in uw tuinstoel of een feestje organiseren met vrienden maar mist uw tuin de sfeer van kleurrijk en natuurlijk licht? Dan heeft Philips de oplossing.




Ledino Outdoor Collectie – Moderne stijl voor buiten

Eindelijk kunt u uw verfijnde smaak ook tonen in uw buitenverlichting. Philips Ledino buitenverlichting sluit perfect aan op moderne interieurs en is daarin de eerste in haar soort. Het strakke en tegelijkertijd elegante ontwerp van Ledino verfraait uw tuinen, paden en terrassen op een opvallende, eigentijdse wijze met licht. Ledino buitenverlichting is bovendien zuinig in gebruik en milieuvriendelijke dankzij de energiebesparende LED-technologie. Een standaard gloeilamp verbruikt gemiddeld vijf keer zoveel energie als een Ledino-lamp en tegen de ultralange levensduur van meer dan twintig jaar kan geen gloeilamp op!




Deze roestvrijstalen wandlamp heeft de vloeiende vorm van een golf. Door de combinatie van geavanceerde lenzen en LED-verlichting worden drie smalle lichtbundels omhoog en omlaag gestraald, waardoor u de schoonheid van een gebouw of voorwerp extra benadrukt. Adviesprijs: € 299,-




Ecomoods Outdoor – Saving in Style

Met Ecomoods Outdoor geeft u uw tuin of terras dezelfde stijlvolle, moderne look met natuurlijk wit licht, maar bespaart u wel tot 80% op uw energierekening. Het prachtige, sfeervolle licht van Ecomoods Outdoor geeft uw tuin of terras allure en zorgt voor een aangename ambiance wanneer u ’s avonds laat met familie en vrienden buiten zit. De lampen bieden ruim voldoende licht, zodat ook de kleine lettertjes in een roman of tijdschrift in de donkere uren geen probleem hoeven te zijn. Bovendien zorgen de lampen ’s nachts voor een veilig gevoel.




De rechte lijnen en robuuste vormen geven deze collectie wandlampen, lantaarns en sokkels de magistrale uitstraling van topdesign. De lampen zijn uitgevoerd in hoogwaardig gegoten aluminium. Deze sokkellamp in de vorm van een vierkant poortje is een prachtige eyecatcher langs een paadje of in de zithoek. Adviesprijs: € 209,00




Door de schuin geplaatste lampen stralen deze slanke, rechtopstaande wandlampen en lantaarns brede lichtbundels van natuurlijk wit licht uit. De moderne uitstraling en het slanke ontwerp van duurzaam, gegoten aluminium voorzien tuin of terras op een subtiele wijze van licht. Een aantal van de wandlampen beschikt bovendien over een bewegingssensor; ideaal voor bij de voordeur, oprit of omheining. Adviesprijs: € 124,95 (voor model met de sensor)



Philips SolarSpot – Draadloze oriëntatieverlichting van solar energie

De SolarSpot bestaat uit twee vierkante, draadloze spotlights die op zonne-energie werken. De lampen worden overdag opgeladen en gaan automatisch aan als het donker wordt. SolarSpot is ideaal als oriëntatieverlichting, maar is ook geschikt als verlichting bij trappen en voetpaden. SolarSpot is de perfecte oplossing om uw tuin of terras aantrekkelijker te maken zonder kabels te hoeven aanleggen. De lampen zijn eenvoudig te plaatsen in zowel grond, grind of gras en bieden vele uren licht. Adviesprijs: € 49,95




Philips IMAGEO LightBall

De betoverende IMAGEO Lightball biedt maar liefst zeven kleuren die kunnen worden ingesteld en een modus om automatisch van kleur te veranderen. Deze schitterende, decoratieve sfeermaker met LED-technologie is door zijn waterdichtheid zowel binnen als buiten te gebruiken. De Lightball is van glas en heeft een oogstrelende, ronde vorm die in elk interieur past. De Lightball werkt op een stroomadapter. Adviesprijs: € 69,95




Philips LUMIWARE wijnkoeler

Gezellig ’s avonds nog een glas wijn drinken op het terras? Met de Philips wijnkoeler met LED-verlichting krijgt de avond een nog feestelijker tintje. Door het samenspel van ijs, glas, vloeistof en licht creëert de Philips wijnkoeler een sprankelend effect voor iedere gelegenheid. Uw wijnfles baadt in stralend wit licht terwijl de gekleurde LED’s in de koeler, in een tint en helderheid die u zelf kunt bepalen, een kleurig aura voortbrengen. Adviesprijs: € 119,95

TomTom gaat app store bouwen op basis van Webkit

TomTom gaat app store bouwen op basis van Webkit.

Tomtom wil voor zijn navigatie-apparaten een applicatiewinkel bouwen die gebaseerd is op het Webkit-platform. Voor het einde van het jaar moeten Tomtom-eigenaren apps kunnen downloaden en installeren voor hun navigatie-apparaat.




Door de applicatiewinkel te baseren op Webkit kunnen software-ontwikkelaars gemakkelijk hun applicaties overzetten naar de navigatietoestellen van Tomtom, zo zei directeur Harold Goddijn in een interview met Pocket Lint. Normaal gesproken wordt de Webkit-software gebruikt als engine voor webbrowsers: onder andere Apples Safari-browser en de standaard Android-browser maken gebruik van Webkit. Eerder baseerde Tomtom de interface van het Go Live 1000-model al op de Webkit-engine.



Volgens Tomtom zouden applicaties zoals Wikipedia en toeristen-applicaties mensen kunnen helpen bij het reizen naar hun bestemming. Daarnaast zouden ontwikkelaars ook augmented reality-applicaties kunnen ontwikkelen voor de navigatiesystemen. Ook is het mogelijk om navigatietoestellen ota-updates te geven. Hiervoor wordt waarschijnlijk 3g-ondersteuning ingebouwd.



Autofabrikanten zouden met het nieuwe ontwikkelplatform de interface van de navigatie-apparaten aan mogen passen. Daarnaast heeft Tomtom contentdeals gesloten met automakers, waarmee het bedrijf onder andere live verkeersinformatie en locaties van flitspalen aan wil bieden. Het Webkit-ontwikkelplatform zou tevens gebruikt kunnen worden om het navigatiesysteem te laten communiceren met andere systemen in de auto, zoals de verwarming en de airconditioning.

LG introduceert eind mei twee 3d hd tv's

LG introduceert eind mei twee 3d hd tv's.

LG lanceert eind deze maand twee 3d-hdtv's in Nederland. Naast het al eerder aangekondigde topmodel LX9500, brengt LG ook een goedkoper model met edge-lit led-backlight uit: de LX6500, die vorige week donderdag is aangekondigd.




Het grootste verschil tussen de LX9500 en de LX6500 zit hem in de gebruikte backlight-technologie. Bij de LX9500 is een groot aantal led's achter het lcd-paneel geplaatst, waardoor het mogelijk is om het beeld in 240 zones te dimmen. Ondanks de led's achter het paneel heeft LG de dikte op 22,3mm gehouden, dankzij de Full LED Slim-technologie die het bedrijf heeft ontwikkeld. Local dimming is ook mogelijk bij de LX6500, maar omdat de led's bij die 3d-tv aan de randen van de lcd zijn geplaatst, is de dim-functie slechts in twaalf zones mogelijk. Eind mei worden de twee 3d-tv's in Nederland officieel geïntroduceerd, zo bevestigt Rudirick de Jong van LG tegenover Tweakers.net.



De LX6500 was donderdag officieel aangekondigd. Het goedkopere 3d-alternatief maakt gebruik van 200Hz-technologie, terwijl bij de LX9500 melding wordt gemaakt van 400Hz-technologie. Waarschijnlijk is het paneel hetzelfde, maar wordt een zogeheten scanning backlight toegepast voor een hogere bewegingsresolutie. De 3d-tv ondersteunt dlna en divx, terwijl ook onder meer YouTube en Picasa via de iptv-dienst Netcast te benaderen zijn. De LX6500 maakte net als zijn grotere broer gebruik van actieve 3d-brillen en de verwachting is dat in ieder geval een setje wordt meegeleverd. Het 42"-model van de LX6500 krijgt een adviesprijs van ongeveer 1850 euro, terwijl de prijs van de 47"-variant gesteld is op 2250 euro.



LG gaat ook 3d-tv's met passieve 3d-brillen op de markt brengen. Waarschijnlijk zal dit in maart 2011 gebeuren, zo wist De Jong aan Tweakers.net te melden. Door de hoge kosten van het ontwikkelen van een 3d-lcd met de speciale polarisatiefilmlaag, is dat dit jaar nog niet mogelijk. Het voordeel van een 3d-lcd-tv op basis van passieve 3d-brillen, is volgens De Jong dat er geen zogeheten crosstalk van de 3d-beelden optreedt, dat er geen dure actieve 3d-brillen nodig zijn voor het systeem en dat het mogelijk is om een 100Hz-paneel te gebruiken. De huidige 3d-lcd-tv's zijn voorzien van een 200Hz-paneel. Het nadeel is dat de ogen de 1080-beeldlijnen geïnterlaced krijgen voorgeschoteld. LG levert al 3d-sets met passieve brillen aan zakelijke klanten.

zaterdag 1 mei 2010

Digitale televisie op nieuwe Sony line-up BRAVIA LCD-TV's zonder aparte settopbox

Digitale televisie op nieuwe Sony line-up BRAVIA LCD-TV's zonder aparte settopbox.
digitaal televisie kijken zonder aparte digitale ontvanger



Badhoevedorp, 28 april 2010 - Sony maakt bekend dat zestig procent van de nieuwste generatie Sony BRAVIA CI+ televisies nu ook officieel zijn gecertificeerd door Ziggo. Dit betekent dat consumenten direct digitaal televisie kunnen kijken zonder aparte digitale ontvanger. Bijkomend voordeel is dat alles te bedienen is met één afstandsbediening. Vrijwel alle CI+ televisies ondersteunen bovendien High Definition (HD).




Wat is de Digitale Televisie Module?

De Digitale Televisie Module is een kaartlezer die in een CI+ tv kan worden gestoken. Deze module in combinatie met een smartcard van Ziggo, zorgt ervoor dat de digitale televisiesignalen gedecodeerd worden.




Hoe werkt het?

De Digitale Televisie Module vervangt de aparte digitale ontvanger. De ontvanger is namelijk in de tv ingebouwd, zodat er geen externe ontvanger meer nodig is. Dit geldt niet voor PVR- en interactieve functies.




Aan de zij- of achterkant van de televisie bevindt zich een speciale aansluiting waarin de CI+ module past. Zodra de Ziggo smartcard in de module wordt geplaatst en vervolgens de module in de tv, kun je direct digitaal televisie kijken zonder aparte digitale ontvanger.




Gecertificeerde modellen:

Ziggo kampt met ruimtegebrek voor hd-doorgifte

Ziggo kampt met ruimtegebrek voor hd-doorgifte.

Ziggo heeft momenteel slechts ruimte voor de doorgifte van één extra hd-zender. De kabelaar, die nog in onderhandeling is met RTL Nederland, bekijkt of enkele vrije frequentiebanden voor analoge signalen alsnog kunnen worden gebruikt.

Terwijl kabelaar UPC vanaf mei zestien hd-zenders in zijn pakket heeft opgenomen, loopt Ziggo met de introductie van drie hd-zenders van SBS Broadcasting in juni al tegen de grenzen van zijn beschikbare bandbreedte aan. De kabelaar is nog in onderhandeling met RTL Nederland, maar Ziggo-woordvoerder Gradus Vos laat aan Tweakers.net weten dat er momenteel nog voor slechts één extra hd-zender ruimte is. Ziggo moet dus kiezen tussen RTL4 HD, RTL5 HD, RTL7 HD en RTL8 HD, en de kabelaar heeft op korte termijn geen extra capaciteit meer voor extra hd-zenders.



Om meer capaciteit vrij te maken op zijn kabelnetwerk, wil Ziggo onderzoeken of het zeven vrijgehouden frequentiebanden alsnog kan inzetten. Ziggo gebruikt de frequenties tot nu toe niet, omdat bij slecht afgeschermde coaxkabels de via de ether verstuurde Digitenne-signalen storingen zouden kunnen veroorzaken. Uit proeven moet blijken of deze storingen in de praktijk al dan niet meevallen. Per frequentie kunnen, afhankelijk van de bitrate, twee tot drie hd-zenders worden doorgegeven, waardoor Ziggo weer ademruimte zou hebben.



Op de middellange termijn wil Ziggo ook meer doorgiftecapaciteit creëren door het analoge zenderaanbod verder in te perken. "We willen het analoge zenderaanbod stapsgewijs terugbrengen, maar omdat veel van onze klanten nog analoog kijken op een tweede of derde toestel, moeten we daar voorzichtig mee zijn", aldus Vos. Momenteel heeft Ziggo dertig analoge televisiezenders in zijn basispakket, maar Vos verwacht dat dit aantal vanaf volgend jaar verder wordt teruggebracht. "Wanneer we geheel naar digitaal overstappen, laten we van de markt afhangen. Dat kan in 2013 zijn, maar ook 2015", aldus de Ziggo-woordvoerder.



Een andere manier om meer ruimte op de kabel te verkrijgen, is het overstappen op mpeg4-compressie, in plaats van de matige compressieniveaus die mpeg2 bij het encoderen van dvb-c-streams weet te behalen. Voor hd-zenders passen de kabelaars al mpeg4 toe, maar het is nog wachten op de dvb-c2-standaard. Ziggo liet vorig jaar nog weten de standaard te steunen, maar concrete plannen voor invoering zijn er nog niet.

Caiway gaat ook SBS 6 en Veronica standaard in hd uitzenden

Caiway gaat ook SBS 6 en Veronica standaard in hd uitzenden.

Caiway heeft het hd-zenderaanbod in zijn basispakket verder uitgebreid. De kabelaar geeft sinds deze week ook SBS 6 en Veronica in hd door aan zijn klanten. Sommige sd-signalen hebben daarnaast een bandbreedteverhoging gekregen.




Caiway heeft het high definition-aanbod in zijn standaardpakket de afgelopen maanden flink uitgebreid. Nadat de kabelaar eind vorig jaar als eerste aanbieder het hd-signaal van RTL 4 en RTL 5 doorgaf en ook de andere RTL-zenders als hd-signaal ging doorgeven, is het nu de beurt aan SBS 6 en Veronica. De kabelaar biedt nu de eerste tien televisiezenders van zijn standaardpakket in hd-kwaliteit aan.



Overigens zullen inwoners van Hilvarenbeek, Loenen en Gouda het zonder de hd-signalen van SBS 6 en Veronica moeten stellen. De netwerken in die gemeenten zouden momenteel onvoldoende capaciteit hebben, terwijl die extra bandbreedte nodig is om het hd-signaal door te kunnen geven.



Caiway stuurt een hd-simulcast descriptor met zijn zendersignalen mee. Als een hd-ontvanger deze metadata herkent, zal hij in plaats van de sd-variant van een televisiezender automatisch de hd-versie tonen als deze beschikbaar is. Klanten die niet over een hd-decoder beschikken, kunnen logischerwijs ook geen hd-zenders ontvangen. De beeldkwaliteit van SBS, Veronica en Net 5 zal voor deze groep overigens wel zichtbaar in kwaliteit toenemen, stelt Caiway. Dit omdat de kabelaar nu de SBS-kanalen in hoge bandbreedte doorgeeft.



De nieuwe hd-zenders zijn volgens Caiway mogelijk door het vrijkomen van bandbreedte na het schrappen van een aantal analoge kanalen. De kabelaanbieder wil op 10 oktober 2010 definitief stoppen met de doorgifte van analoge tv-signalen. Vanaf dan is er volgens Caiway ook in Gouda meer ruimte in het netwerk. Of dit ook voor Hilvarenbeek en Loenen geldt, is niet bekend.

KPN breidt hdtv-pakket uit met RTL-zenders.

KPN breidt hdtv-pakket uit met RTL-zenders.
KPN heeft het hdtv-pakket voor zijn iptv-dienst Interactieve TV uitgebreid met de zenders RTL4, RTL5, RTL7 en RTL8, waarmee het totaal aantal hd-zenders op veertien komt. De uitbreiding gaat niet gepaard met een prijsverhoging.




In april begon KPN de doorgifte van hd-kanalen met de introductie van het hdtv-pakket voor Interacteve TV. De klanten konden bij de introductie kiezen uit de drie publieke netten, de commerciële zenders SBS6, Net 5, Veronica, Discovery en Animal Planet, en de Vlaamse zenders Eén en Ketnet/Canvas. Daar komen nu de vier RTL-zenders bij. KPN zinspeelde bij de introductie van het hdtv-pakket al op een uitbreiding van het aantal hd-zenders, maar kon toen nog geen verdere informatie verstrekken.



De kosten voor het aanvullende hdtv-pakket blijven gelijk en bedragen tien euro per maand. Daarnaast betalen klanten nog eens tien euro per maand voor het basispakket. KPN heeft geen hd-zenders in zijn basispakket. Dit in tegenstelling tot kabelaar Caiway, die tien hd-zenders in zijn basispakket aanbiedt.